Samlingssidan.se
Adlibris

Adlibris

Adlibris är nordens största bokhandel. Här finns allt ifrån ljudböcker, eböcker, mp3 böcker till vanliga pocketböcker. Adlibris har en mycket pålitlig och snabb leveranstid (2-5 arbetsdagar). Fri frakt för privatpersoner. Adlibris har all Svensk, Dansk, Norsk och Englesk student-, fack- och skönlitteratur. Adlibris har över 2 miljoner titlar.

Adlibris system fortsätter varje dag sin utveckling med funktionalitet som ska tillgodose de anställdas och kundernas önskemål. Medelåldern bland dem anställda är 30 år så man kan säga att det är ett ungt företag. Bland de anställda finns ekonomer, litteraturvetare och tekniker. Idag finns det 35 anställda på Adlibris kontor i centrala Stockholm. Och under högsäsongen även 100 personer vid distributionscentralen i Morgongåva.

På distributionscentralen kommer böckerna in som vi får från våra många leverantörer. De packas noga och skickas sedan ut efter våra kunders beställningar.

Sedan 2005 ägs majoriteten av AdLibris utav Bonnierkoncernen. Men grundarna har kvar aktieposter i bolaget.

Adlibris Historia

Adlibris startade hemma i köket hos Pär Svärdson när fyra personer satt sig ner och funderade på vad man kunde sälja över internet. Gruppen skrev ner 100 idéer och sedan valde de nästa idé, den 101:a idén, som kom upp - att starta en bokhandel över internet. Året var då 1997 och de gruppen på dessa fyra personerna innehöll AdLibris grundare: Pär Svärdson, Fabian Fischer, Johan Arvidsson och Christian Lauritzen. De var kollegor och konsulter på Accenture (företaget Andersen Consulting på den tiden) och de var duktiga på att tänka till angående effektiva processer och automatisering. Idén som blev grunden till AdLibris var att sälja böcker på internet till ett lägre pris men med samma höga kvalité servicen som konkurrenterna- och detta skulle möjliggöras genom ett högeffektivt system, som de själva skulle skapa från grunden.


Klicka här för att gå till Adlibris.se

Kontakta oss Copyright 2008-2016 Actiweb